Hoppa till innehåll

Ge ut din bok!

Har du någonsin funderat på att ge ut en bok? Låt dig inte stoppas av bokbranschens struktur och förvirringen som lätt kan uppstå vid research kring ämnet. Det behöver inte vara så komplicerat att ge ut en bok som det till synes kan verka! Om du tar hjälp av ett förlag kan du lättare än du tror

få hjälp med din bokutgivning.

Ge ut bok

Genom att vända sig till ett förlag som uppmanar personer som är sugna på att ge ut en bok kan du underlätta processen otroligt mycket. Genom att kontakta Eftertraktad ge ut bok kan du få hjälp med hela processen. Först och främst skickar du in ditt manus till förlaget. Efter detta kan du beställa en lektörlösning. Lektörläsningen genomförs av förlaget och innebär att de läser igenom ditt manus för att bedöma det. De gör i sin tur en bedömning kring hur dina chanser att lyckas med din bokutgivning ser ut. Om förlaget anser att ditt manus håller tillräckligt hög kvalité för utgivning går de vidare med att göra en kommersiell bedömning. Denna bedömning inkluderar bland annat att se över vilken målgrupp som kan vara aktuell att rikta sig till. Förlaget gör även en bedömning på dig som författare. Om förlaget bedömer dig och ditt manus som tillräckligt aktuella och håller tillräckligt hög kvalité kommer du få ett erbjudande om utgivning från förlaget.

Vad händer sen?

Efter du fått ett erbjudande om utgivning får du på egen hand investera i detta. Här kan du välja mellan ett antal olika utgivningspaket som täcker kostnaden för utgivningen. När boken sedan börjar sälja kommer du bli utbetald pengarna som du investerat i din utgivning. Kom ihåg att du behöver ha ett företag eller en enskild firma för att kunna göra investeringar samt ta emot royaltys när pengarna börjar ticka in.

Publicerat iUncategorized

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *